Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii

 

Topic: Ştiri, proiecte, perspective

1892 posts, 648106 views
 
Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23  ... 136
 
 

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, proiecte, perspective Utilizator anonim

Cum va arăta Bucureștiul în 2011: Trotuare rulante, lifturi la tramvai, străzi pietonale și benzi pentru autobuze
În 2011, Capitala se schimbă la față, spun reprezentanții Primăriei Capitalei. În noul an, bucureștenii vor circula pe un nou pasaj suprateran ultramodern, dotat cu lifturi și trotuar rulant, se vor plimba în centrul Capitalei pe străzi destinate în întregime pietonilor sau vor traversa orașul de la nord la sud mai repede decât în prezent. Vezi ce proiecte de infrastructură vor fi terminate în 2011 și ce lucrări noi încep.

Anul 2011 va fi anul finalizării lucrărilor la Pasajul Basarab. Vechi de două mandate și cu un cost de aproximativ 200 milioane de euro, proiectul a devenit mândria actualul edil-șef, Sorin Oprescu și locul său de “pelerinaj” atunci când personalități de seamă ne vizitează orașul.

Pasajul rutier denivelat face legătura între Bulevardul Nicolae Titulescu, Şoseaua Orhideelor, Podul Grozăveşti și Bulevardul Vasile Milea. Viaductul principal al pasajului are o lungime totala de 1450 m, din care 117 m Podul pe Arce peste râul Dâmbovița, iar 340 m Podul Hobanat peste zona Gării de Nord. La acestea se adaugă bretelele de acces la pasaj de 1126 m lungime și rampele de acces de 1250 m.

Tramvaiul va circula pe partea centrală a podului, autovehiculele având destinate câte două benzi pe sens pe părțile laterale. De asemenea, va exista o legătură directă de la stația de tramvai la Gara de Nord, prin intermediul unui trotuar rulant. La stația de tramvai de pe podul hobanat pietonii vor putea ajunge cu ajutorul a patru lifturi sau a patru scări rulante.

“În zona acestui pasaj se va realiza cel mai mare punct intermodal din București, și poate chiar din țară, pentru că în același loc am adus trei linii de tramvai, șase linii de autobuz, două linii de troleibuz. Mai avem și sistemul de cale ferată și sistemul de metrou. Va deveni un punct de schimb foarte important. Asta înseamnă că va determina foarte mulți bucureșteni să aleagă transportul public în detrimentului mașinii personale. Prin închiderea inelului principal de circulație va fluidiza traficul și pentru utilizatorii de mașini personale. Vom prelua foarte mult trafic de pe podul Grant, de pe Virtuții Crângași, iar toate intersecțiile vor fi în Sistemul de Management al Traficului”, a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv în cadrul Direcției de Transporturi a Primăriei Capitalei.

Lucrarea va beneficia de un sistem de iluminat arhitectural care să o scoată în evidență. Astfel, instalații speciale vor fi montate pe podul în arc, dar și pe cele 60 de hobane ale podului hobanat.

Sensuri unice, benzi speciale pentru mijloacele de transport în comun și străzi pietonale

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că în 2011 bucureștenii șoferi vor petrece mai puțin timp în trafic, în timp ce pietonii și bicicliștii vor avea mai multe spații destinate doar lor. Astfel, anul viitor va fi terminat studiul privind reorganizarea circulației în municipiul București pe sensuri unice, cu asigurarea de benzi speciale pentru mijloacele de transport public, străzi pietonale și pentru bicicliști.

O parte dintre străduțele din centrul Capitalei vor fi închise circulației autovehiculelor și redate pietonilor și bicicliștilor. “Nu știm deocamdată care vor fi aceste străzi. Acum se lucrează la identificarea lor”, a spus Ion Dedu. În plus, tot în zona centrală vor fi realizate și pasaje pietonale.

Vești bune sunt și pentru utilizatorii mijloacelor de transport în comun. “Vor fi create benzi speciale pentru mijloacele de transport în comun. Prin acest sistem vom obține o creștere de capacitate de peste 30%. Sunt zone acum unde mijloacele de transport în comun au o viteză comercială sub 5 km pe oră. Prin crearea unor benzi speciale pentru mijloacele de transport în comun vom crește viteza comercială la 15 km pe oră, cu tot cu opriri în stații, la semafore, etc.”, a menționat directorul executiv al Direcției Transporturi.

Spre deosebire de străzile pietonale care vor fi realizate în special în centrul Capitalei, mijloacele de transport în comun vor beneficia de benzi speciale în tot orașul. “Acum avem două proiecte pe Bulevardul Aerogării și Liviu Rebreanu, unde linia de tramvai va fi în zonă proprie. Vom continua, pe Liviu Rebreanu, unde va fi creată o zonă cu gazon. Acolo unde vom avea și autobuze și tramvaie pe același traseu, autobuzele vor rcicula pe linia de tramvai, ocazie cu care vor putea folosi stațiile de tramvai, pentru cei care vor să facă schimbul între mijloace de transport”, a explicat Ion Dedu.

Lucrările de pe Bulevardul Aerogării și Liviu Rebreanu vor fi prioritare în anul ce vine pentru municipalitate. De fapt, lucrările de pe Aerogării, proiectate momentan doar până la Nicolae Caramfil, vor continua și pe Bulevardul Al. Averescu, Barbu Văcărescu și până în Tunari.

În 2011 se circulă pe Bulevardul Uranus

Bucureștenii nu vor traversa la anul Capitala de la Nord la Sud în doar 20 de minute, așa cum a promis Sorin Oprescu, însă distanța va fi oricum parcursă mai repede decât în prezent. Reprezentanții municipalității spun că în 2011 va fi terminat primul tronson al Bulevardul Uranus, cuprins între Piața Victoriei și Vasile Pârvan. Cu o lungime de 1.750 de metri, primul tronson costă municipalitatea 38.169.327 de euro. La această sumă se adaugă și cele 29 milioane de euro cheltuite pentru exproprierile de pe traseul lucrării. În total, peste 67 milioane de euro, pentru mai puțin de 2 kilometri de bulevard.

Potrivit autorităților, noul bulevard va tripla capacitatea de circulație atât pentru autoturisme, cât și pentru mijloacele de transport în comun. Astfel, de la o capacitate de 600-700 vehicule pe oră se va ajunge la una de 2.500 de vehicule pe oră. De asemenea, numărul călătorilor transportați prin zonă va crește de la 500-700 pe oră la 1.000-2.000 pe oră. VEZI CUM VA ARĂTA BULEVARDUL URANUS


Un nou pasaj suprateran peste Calea Floreasca și Barbu Văcărescu

La sfârșitul anului viitor este programată și finalizarea podului pasaj peste Barbu Văcărescu și Calea Floreasca. Cu o lungime de 1520 de metri și un cost de 26 de milioane de euro, noua lucrare de infrastructură va începe din dreptul Cimitirului eroilor sovietici și va coborî langă sediul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Auto din Pipera. Circulația se va face pe trei benzi pentru fiecare sens.

În 2011 vor fi terminate lucrările și la Străpungerea Bulevardului 1 Mai (fost Compozitorilor) din Sectorul 6 al Capitalei. Cu un cost de 7,3 milioane de lei, noua lucrare va facilita accesul accesul înspre și dinspre cartierul Drumul Taberei – de la Compozitorilor până la Răzoare. Străpungerea va avea 845 de metri, din care 550 vor avea două benzi pe fiecare sens, restul fiind un sistem de sensuri unice, menite să ajute la defluirea si afluirea autoturismelor venite din Drumul Taberei.

Prima parcare de tip park&ride în Băneasa

Tot în 2011 va fi terminată și prima parcare de tip park&ride din Capitală, cea de la Băneasa. Construită la capătul liniei de tramvai 5, noua construcție va asigura aproximativ 400 locuri de parcare și va fi destinată navetiștilor. Accesul şoferilor în parcare se va face pe baza abonamentelor sau a biletelor RATB sau Metrorex, aceştia nefiind nevoiţi să plătească ceva în plus. Aceste tipuri de parcări vor fi construite la intrările și ieșirile din Capitală cu scopul de a decongestiona traficul din oraș. Astfel, șoferii care vin din afara Capitalei sunt încurajați să își lase mașinile în aceste parcări și să aleagă mijloacele de transport în comun pentru deplasarea prin oraș. “În 2011, vor începe lucrările și la alte două parcări de tip park&ride la Liviu Rebreanu și Pantelimon, în zona magazinului Cora”, a anunțat Ion Dedu.

Ce lucrări încep în 2011

În 2011, bucureștenii vor scăpa de unele șantiere din oraș însă vor avea de suportat altele noi. Astfel, anul viitor vor începe lucrările la noul Pasaj subteran de la Piața Presei Libere. Pasajul va avea câte două benzi pentru fiecare sens și o lungime de 740 de metri. Intrarea în pasaj se va face dinspre Fântâna Miorița și se va putea ieși fie spre Bulevardul Kiseleff, fie spre Mărăști. La intrare vor fi două benzi cu sens unic, iar la fiecare ieșire, de asemenea câte două benzi.

Anul viitor, municipalitatea va demara și lucrările la Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii peste râul Dâmbovița. Viitorul Pasaj suprateran va face legătura Calea Vacărești și Șoseaua Mihai Bravu, peste Splaiul Unirii și va avea câte două benzi pe fiecare sens. Lucrarea va presupunea de fapt realizarea a două pasaje supraterane paralele pe direcția Calea Văcărești – Mihai Bravu, câte unul pentru fiecare sens de circulație. Lungimea totală este de 685 m pentru sensul Văcărești – Mihai Bravu și 700 m pentru sensul Mihai Bravu – Văcărești. Rampele de acces au lungimea de 65 m – rampa Mihai Bravu și respectiv 95 m – rampa Văcărești.

Traseul viitorului pasaj are ca punct de plecare B-dul Mihai Bravu în dreptul străzii Vitejilor (staţia de metrou Mihai Bravu), traversează Splaiul Unirii (râul Dâmboviţa) şi intresecţia Văcăreşti cu Mihai Bravu, încheindu-se pe calea Văcăreşti în dreptul blocului 2C.

Șoseaua Fabrica de Glucoză extinsă la patru benzi

“În funcție de bani, vom începe lucrările și la Supralărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză“, a precizat directorul executiv al Direcției de Transporturi.

Şoseaua fabrica de Glucoză va fi lărgită la patru benzi de circulaţie pe sectorul cuprins între Calea Floresca şi Şoseua Petricani. În acelaşi timp va fi reconfigurate intersecţiile pe care Strada Fabrica de Glucoză le traversează şi racordată la viitoarea intersecţie cu sens giratoriu a autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti-Braşov. Intersecţia Fabrica de Glucoză cu Calea Floreasca se va amenaja ca o intersecţie în T, cu relaţii stânga şi dreapta. Pe accesul din Calea Floresca către Barbu Văcărescu este proiectată o bretea de acces de 7 m (cu trotuare pietonale de 3-5 m) pentru relaţia dreapta din Calea Floresca. Intersecţia cu Barbu Văcărescu se va amenaja ca o intersecţie în cruce, asigurându-se benzi speciale pentru relaţiile de stânga.

Costul lucrării este 62 milioane de euro și va fi suportat integral din bugetul propriu al Primăriei Capitalei.

Încep lucrările la tronsonul doi al Bulevardului Uranus

În 2011 va fi terminat primul tronson al Bulevardului Uranus și vor începe lucrările la al doilea, cuprins între Vasile Pârvan și Tudor Vladimirescu. Pe traseul acestui tronson va fi construit și un tunel de 37 de metri pe sub Dealul Parlamentului, care va ieși in Uranus, până în apropierea Pieței Coșbuc. Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea estimată pentru acest tronson este de 153 milioane de euro.

În funcție de finanțare, Primăria ar putea începe la anul și construirea >pasajului subteran de la Piața Sudului.

Dar asta, doar “proiectul va fi aprobat în cadrul Programului Operațional Regional”, după cum susține Ion Dedu.

Pasajul subteran se va realiza pe direcția Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile și va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcărești, 111 metri, iar rampa spre Nițu Vasile 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri. Înălțimea liberă a pasajului subteran va fi de 5 metri. Primăria estimează că lucrările vor începe anul viitor, urmând să dureze 24 de luni, până în 2013. Valoarea totală a proiectului este de 128.563.163 lei (30.420.601 euro) cu tot cu TVA.

Continuă lucrările la Doamna Ghica

Primăria Capitalei va relua în 2011 lucrările la Șoseaua Doamna Ghica după ce au fost abandonate de constructori. Amenajarea Şoselei Doamna Ghica şi legarea acesteia de Bulevardul Chişinău, printr-un pasaj peste calea ferată, ar face legătura mai uşor între cartierele Colentina şi Pantelimon. În plus, ar dirija o parte din traficul care va intra în Capitala prin Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti şi ar fluidiza traficul între zona de nord şi cea de est a municipiului.

Noua arteră ar urma să măsoare doi kilometri, având câte două benzi pe fiecare sens. Acestea vor fi despărţite de scuaruri cu lăţimea de doi metri, pe care vor fi amenajate spaţii verzi.

Proiectul, în valoare de 5,66 milioane de euro, a fost încredintat firmei portugheze Lena Engenharia e Construcoes SA care ar fi trebuit să termine construcţia în octombrie 2008. Lucrările au fost efectuate doar în proporţie de 60%, ele fiind ulterior abandonate pentru că exproprierile nu au fost făcute la timp.

http://b365.ro/news/cum-va-...-autobuze/€

 


Re: Stiri, proiecte, perspective cornel001

Nici eu n-am inteles asta prea bine. Poate sinele vor fi incadrate de niste dale de beton, cu o latime suficienta pt latimea rotilor, restul intre urmand sa fie gazon ?

 


Re: Stiri, proiecte, perspective George

Este fascinant cum zona Drumul Taberei nu apare niciodata in aceste marete proiecte.
Ma intreb daca macar benzile speciale pt. transportul in comun se vor face pe Bd. Drumul Taberei.
Pe tronsonul Favorit - Razoare (dus spre oras), respectiv Carol Davila - Razoare (intors).
Altfel, va fi distractie cand incepe metroul...mai ales pt. cei care nu au varianta autoturismului propriu.

 


Re: Stiri, proiecte, perspective Mokele

Iancului si Pantelimonul sunt in parohia lui Ontanu, probabil cel mai redutabil concurent al lui Oprescu la alegerile viitoare.

 


  • sss
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, proiecte, perspective sss

Utilizator anonim wrote:
Încep lucrările la tronsonul doi al Bulevardului Uranus

În 2011 va fi terminat primul tronson al Bulevardului Uranus și vor începe lucrările la al doilea, cuprins între Vasile Pârvan și Tudor Vladimirescu. Pe traseul acestui tronson va fi construit și un tunel de 37 de metri pe sub Dealul Parlamentului, care va ieși in Uranus, până în apropierea Pieței Coșbuc. Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea estimată pentru acest tronson este de 153 milioane de euro.


Copy/paste in toate comunicatele primariei, ce mama lu' Proces Verbal sunt aia 37 m, ca tot n-am aflat :twisted:, adancime, latime, lungime, perimetru, diametru...€

 


Re: Stiri, proiecte, perspective Dominatrix

In legatura cu discutiile de mai sus, din cate stiu eu, si Pantelimonul, si Iancului, sunt "antamate", se asteapta numai comanda "Action". Deci nu au picat, cu atat mai mult cu cat se vorbeste in articol si de constructia unui Park&Ride la Cora Pantelimon, lucrare care era vorba ca se va face concomitent cu reabilitarea bulevardelor in cauza si a liniilor de tramvai.
cornel001 wrote:
Nici eu n-am inteles asta prea bine. Poate sinele vor fi incadrate de niste dale de beton, cu o latime suficienta pt latimea rotilor, restul intre urmand sa fie gazon ?
S-ar putea sa fie vorba de benzi speciale pentru transportul in comun mixt (tramvai+autobuz), in genul celei prezentate aici, dar cu gazon intre sensuri. Ar fi o premiera.

Utilizator anonim wrote:
Încep lucrările la tronsonul doi al Bulevardului Uranus

În 2011 va fi terminat primul tronson al Bulevardului Uranus și vor începe lucrările la al doilea, cuprins între Vasile Pârvan și Tudor Vladimirescu. Pe traseul acestui tronson va fi construit și un tunel de 37 de metri pe sub Dealul Parlamentului, care va ieși in Uranus, până în apropierea Pieței Coșbuc. Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea estimată pentru acest tronson este de 153 milioane de euro.

Cu ocazia asta se va prelungi si linia de tramvai spre sud, asa cum ar fi normal pentru o legatura de transport in comun buna a cartierelor din sud (Uranus/Viilor, Rahova, Ferentari) cu Gara de Nord si Piata Victoriei?€

 


Re: Stiri, proiecte, perspective subway guru

'Premiera' cu circulatie mixta tramvai/autobuz va fi pe Aerogarii...
Hai sa vedem ce iese mai intai si dupa, mai comentam.
Iarba e doar pentru zonele cu circulatie exclusiva de tramvai...deja vu...
La Multi Ani!

 


Re: Stiri, proiecte, perspective andrei11

Pe noul bulevard Uranus - sau cum s-o fi chemand dupa largire nu va circula nici un tramvai. Cel putin "in prima etapa". Prima etapa poate sa dureze si 20 de ani de acum in colo.
Tramvaiul va fi prezent totusi pe o mica portiune din acest bulevard chiar din prima etapa, asa cum am aratat in schita atasata.

 


Re: Stiri, proiecte, perspective DanCld

Din zona Chirigiu ("Stan Tabara") pana la Piata Victoriei ar fi cam 4.5km teoretici pe noul bulevard Uranus si aproape 7km peste Pasajul Basarab. In mod evident o linie de tramvai ar fi mai mult decat utila pe traseul cel mai scurt, fiind practic solutia ideala de reconectare la oras a celebrului RFG. Din punctul meu de vedere ar fi chiar o prostie sa nu rezerve spatiu pentru asa ceva in planul noii strazi!  :idea:

 


Re: Stiri, proiecte, perspective Dominatrix

@andrei11: In PUZ apare in continuare linie de tramvai in coonfiguratia veche pana la Parvan, dus pe str. Berzei si cu retur prin strazile Sf. Constantin si Cobalcescu.

@DanCld:In hotararea CGMB cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici, pe care am pus-o mai demult la topicul corespunzator, se mentioneaza ca in viitor va exista si linie de tramvai pana la Chirigiu, deci se va rezerva spatiu pentru ea. Ce nu inteleg este de ce nu se va reface de la bun inceput linia de tramvai, mai ales ca in zona se va construi si Catedrala Manuirii Banului, iar capatul de la Parvan va ramane ca nuca-n perete cand va fi gata bulevardul pana la Chirigiu.

 


Re: Stiri, proiecte, perspective cornel001

subway guru wrote:
'Premiera' cu circulatie mixta tramvai/autobuz va fi pe Aerogarii...
Hai sa vedem ce iese mai intai si dupa, mai comentam.
Iarba e doar pentru zonele cu circulatie exclusiva de tramvai...deja vu...
La Multi Ani!

Citat de pe SSC :

Am vazut sistemul cu autobuz si tramvai pe aceeasi linie functionand in Bruxelles si Stockholm.
In Bruxelles, pe o banda speciala de autobuze, aveau si o protectie "anti-smecheri": pusesera gazon intre rotile autobuzului, spatiul era suficient de lat pentru ca un autoturism normal sa nu poata trece. Ca masuri suplimentare, banda era separata de trafic cu o mica bordura, iar la inceputul benzii facusera o groapa. Autobuzele puteau sa cuprinda groapa intre roti, dar autoturismele nu.

Ramane intrebarea daca e fezabil si pt mijloacele de transport urgente.

 


Re: Stiri, proiecte, perspective andrei11

Ii dau dreptate lui Dominatrix, poate tramvaiul va "coborî pana in vale". Dar atat si nimic mai mult. Într-adevar se va lasa loc de linie de tramvai pana la 13 Septembrie, dar numai loc, fara linie.
Nu prea inteleg ce legatura este intre Catedrala si linia de tramvai, oricum daca se va construi acolo unde este propunerea santierul Catedralei va dura destul de mult, deci nu se pune problema in urmatorii cativa ani.€

 


Re: Stiri, proiecte, perspective subway guru

Santierul catedralei a inceput de cca. o luna...
Deschidem un topic nou?
La Multi Ani!

 


Re: Stiri, proiecte, perspective andrei11

Eu am spus ca santierul va dura mai multi ani.  Stiu ca voi intelegeti prin deschiderea santierului amenajarea de santier, dar cand o sa vad niste excavatoare acolo atunci o sa spun si eu ca se va deschide santierul. Plus ca pe linie bisericeasca inca nu se agita apele si as fi fost informat pana acum.
Nu cred ca trebuie deschis topic nou, nu este vorba de transport si sunt deja mai multe forumuri serioase care discuta deja subiectul. ( Si alte subiecte, evident ).

 


Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23  ... 136
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii  • 
Choose destination

Since our 2525 forum members have written 444173 posts in 5604 topics and 529 subforums.

 

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use