Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

 

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 1)

1996 posts, 357853 views
 
Go to page:  1  ... 72 73 74 75 76 77 78  ... 143
 
 

📖 Pagination options
  • darknight
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului darknight

Aha asteptam...........Credeam ca se va monta una pe zi si de aceea am zis 2 saptamani dar inteleg ca este ceva mai complicat

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Utilizator anonim

Se monteaza 1 pe zi pentru cele mai scurte apoi 1 la cateva zile pentru cele mai lungi, dar dureaza tensionarea cablurilor si montarea acestora fir cu fir. Poate finalizarea hobanelor o sa vina odata cu Mos Craciun.  ;)

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului subway guru

Cred ca te-ai cam incurcat la numaratoare, chiar si cu una per zi... :roll:
Ia schema pusa de Marian si spune-ne cate zile iti ies... :ugeek:

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Nightwolf

Care va fi sistemul de tensionare? Se vor tensiona cele simetrice din interiorul stalpului deodata sau separat? Adica mie unuia mi se pare ca e distanta cam mare pe cablul ala de ghidaj... nu prea ma pricep asa ca rog cunoscatorii sa se pronunte :D

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului subway guru

Ia te rog 'la mana' postarile de prin 15 sept, ca am explicat cum se face...
N-am inteles la ce faci referire cu 'cele simetrice din interiorul stalpului'???
Incearca sa detaliezi un pic pentru a putea raspunde corect...
Toate cele bune...sa se adune! :)

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Goldmund

S guru,
cum sa te numesc nationalist daca tu esti mandru de ce se realizeaza in Romania?!Nationalismul e altceva si cuprinde cateva idei din secolul 19,care in secolul 20 au adus mult rau si suferinta...
Eu as numi la tine patriotism si asta e ok si normal.
In privinta spaniolilor am retinerile mele.Cand am venit in Germania,Spania era considerata o tara in curs de modernizare.....E adevarat,in ultimii 30 de ani,Spania a facut o evolutie fantastica,dar eu nu pot uita cu ce bani,pentru ca eu lucrez aici in Germania:cu banii din tarile "bogate",spaniolii au construit enorm,poate chiar mai "de lux"decat in tarile care dadeau banii-nu stiu daca ma poti intelege-din impozitele platite de mine....Cand am fost prima oara in Spania,dar si in Franta,aveam senzatia ca intru in alt continent din Germania Federala....Acum nu mai e chiar asa si sper sa spun si de Romania la fel.

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului subway guru

Draga Goldmund,
cred ca in realitate noi doi de fapt ne intelegem mai bine decat ne imaginam.
Hai sa-ti mai spun un 'mic secret':
Am vizitat Germania, student fiind, in 1975.
Dupa ce am vazut lucrarile de constructii de la Muenchen, Stuttgart, Karlsruhe, Heidelberg si restul 'sudului' german, mi-am zis cu 'obida' in sinea mea 'astia sunt cu o mie de ani inaintea noastra' si nu vad cum am putea noi sa-i ajungem din urma...
Cand ei faceau castele din piatra noi injghebam bordeie de chirpici.
Si cand englezii-si scriau Magna Charta, noi inca nu stiam cum ne numim...
Am revazut Stuttgart-ul dupa circa 20 de ani si iarasi mi-am zis: 'distanta in loc sa scada parca tot creste'...
Mai rea a fost si comparatia cu Viena, ca stii si tu bine ca Austria e un fel de Germanie corcita cu Balcanii.
Am fost si la Madrid, si m-am 'ofticat' profund cand am vazut ca spaniolii au facut in 4 ani tot atata metrou cat am facut noi timp de 15 ani sub 'biciul' lui Ceausescu...
M-am plimbat si prin 'vecini' si nu mi-a cazut deloc bine cand am vazut ca BEI baga 'cu ochii inchisi' 800 milioane euro in metroul din Budapesta in timp ce noi ne milogeam pentru 3-4 sute pentru M5-ul nostru...iar Romania e de doua ori mai mare si mai importanta decat Ungaria...
Nici nu vreau sa te mai plictisesc cu bulgarii si metroul lor finantat de japonezi sau cu splendida lucrare a turcilor la Istanbul, cu minunatele lor tunele imersate pe sub Bosfor...
Ca sa nu mai zic de autostrazile croate, ca astia sunt 'bombardati de razboi'...
In final raman la parerea mea, ca pentru noi 'valahii' nu exista alta cale de a iesi din iobagie decat cea presarata cu 'blood, sweat & tears'...
E drumul nostru si crucea pe care trebuie sa o purtam daca vrem cu adevarat sa ajungem la liman...

P.S.
Ca sa ne mai descretim fruntile, o replica ditr-un jurnal de calatorie al unui frantuz ce sosea cu vaporul pe Dunare, acum un secol si jumatate, pe vremea lui Carol Intaiul:
Intreaba frantuzul, ajuns la Turnu Severin, prietene coleg de drum roman, ai idee cam cat ne desparte de Paris?
La care romanasul raspunde senin: cel putin un secol, moncher!

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Nightwolf

subway guru wrote:
Ia te rog 'la mana' postarile de prin 15 sept, ca am explicat cum se face...
N-am inteles la ce faci referire cu 'cele simetrice din interiorul stalpului'???
Incearca sa detaliezi un pic pentru a putea raspunde corect...
Toate cele bune...sa se adune! :)



Pai... din cate stiu eu stalpii sunt goi corect? Iar hobanele sunt simetrice adica 2 identice -- 1 la N si celalalt la S ... la asta ma refeream ... iar prinderea se face odata jos pe tablier in acele dispozitive si odata pe stalp -- in interior le blocheaza ... la asta ma refeream.

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului subway guru

Stalpii sunt 'goi' la interior, corect (au o scara metalica de acces montata inauntru, data viitoare cand am ocazia o sa-ti fac o poza ca sa fie mai clar).
Nici hobanele si nici podul propriu-zis nu sunt totalmente simetrice fata de piloni, nicidecum 'identice'.
De aceea nici fortele de preintindere nu sunt identice si fiecare hobana trebuie tensionata individual, in ordinea prescrisa.
Consulta si schema 'simplista' cu fortele ce se dezvolta, cu precadere ce se intampla la partea de sus a pilonului.
Acolo se dezvolta o componenta orizontala care 'forteaza' incovoierea pilonilor si de aceea trebuie hobanele tensionate 'alternativ' stanga/dreapta (cand spre Giulesti, cand spre Dinicu Golescu) pentru a nu suprasolicita pilonii.
Sper ca am putut raspunde la intrebarile puse...

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Nightwolf

da da da da asta era exact ce ma interesa ms mult :)

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului George

Trix wrote:
Adica sunt niste agarici in primarie/consiliu carora nu le place de mine si se apuca ei sa faca un proiect "de utilitate publica" care imi trece prin curte, pentru ca asa vrea muschiul lor?
Daca e asa, nu e mai bine atunci ca proiectele astea sa treaca printr'un tribunal, unde niste judecatori sa decida, pe baza probelor aduse, ca proiectul este intr'adevar de utilitate publica, iar faptul ca trece peste niste proprietati este un fapt inevitabil, iar proiectantul a facut tot posibilul sa minimizeze acest lucru, in masura disponibilitatilor tehnice.
Pentru ca e chiar o mare magarie altfel, orice zdrente de consilieri pot face ce vor, ei sau complicii lor castigatori de licitatie.

Procedura e un pic alta: legea declara anumite lucrari ca fiind de utilitate publica, intr-o maniera generica (asa cum face orice lege, care este inerent generala).
Apoi vine autoritatea administrativa si da un act administrativ (HG, hot de consiliu etc.) in care spune ca lucrarea X, pe care o preconizeaza, este de utilitate publica (de ex. pasajul Basarab).
Dar trebuie respectati niste pasi, si daca nu, declaratia de utilitate publica poate fi anulata de instanta de contencios administrativ. Ce se intampla? Trebuie luat totul de la inceput.
Adica, faza in care discuti cu proprietarul si te certi cu el pe bani e doar subsecventa - e drept, cam asta da cele mai multe batai de cap.
La pasajul Basarab a trebuit sa intervina Guvernul, pentru ca potrivit art. 7 din Legea nr. 33/1994 privind exproprierile,

Art. 7. - Utilitatea publică se declară de către Guvern pentru lucrările de interes naţional şi de către consiliile judeţene şi Consiliul Local al Municipiului Bucureşti pentru lucrările de interes local.
   Pentru lucrările de interes local care se desfăşoară pe teritoriul mai multor judeÅ£e, utilitatea publică este declarată de o comisie compusă din preÅŸedinÅ£ii consiliilor judeÅ£ene respective. ÃŽn caz de dezacord, utilitatea publică în cauză poate fi declarată de către Guvern.
   Pentru orice alte lucrări decât cele prevăzute la art. 6, utilitatea publică se declară, pentru fiecare caz în parte, prin lege.
   Tot prin lege se poate declara utilitatea publică în situaÅ£ii excepÅ£ionale, în cazul în care - indiferent de natura lucrărilor - sunt supuse exproprierii lăcaÅŸuri de cult, monumente, ansambluri ÅŸi situri istorice, cimitire, alte aÅŸezăminte de valoare naÅ£ională deosebită ori localităţi urbane sau rurale în întregime.

Atentie la alineatul final: daca ai un monument istoric pe traseu, trebuie o lege. Ideea nu e rea in principiu, pentru ca s-a vrut a fi preintampinate abuzurile din perioada regimului comunist, care darama in temeiul unui decret emis peste noapte.
Dar iata ca situatiile sunt foarte complexe si nu doar biserica Stavropoleos e monument istoric, si si poarta fabricii de bere Grivita (parca asta a fost problema acolo), monument istoric! Deci utilitatea publica trebuia declarata prin lege! (Nu sunt foarte sigur, dar cam asta am auzit eu ca ar fi fost problema.)
Si atunci, informal vorbind,  cei care s-au lovit de chestiile astea au incercat sa salveze ce era de salvat, dar ce e ilegal e ilegal si basta.
Revenind la ce ai spus tu, nu ar fi util ca un judecator sa ia decizia utilitatii publice (ar fi si periculos - daca dai de o tanti care sta in Titan si se intreaba: ce ne trebuie noua pasaj la Basarab, dom'ne?!). Aceasta este o decizie politica, de administrare, care trebuie luata de autoritatile executive ale orasului sau tarii. Dar controlul de legalitate (nu de oportunitate) este intotdeauna la judecator.

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului George

Am verificat: Este vorba despre OUG nr. 12/2009 privind declanşarea procedurilor de expropriere pentru cauză de utilitate publică a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de interes local "Pasaj rutier denivelat superior Basarab", act normativ cu putere de lege.
Nota de fundamentare o puteti gasi aici
http://www.gov.ro/nota-de-fundamentare- ... 04760.html

De aici rezulta ca intr-adevar, Tribunalul Bucuresti a anulat hotararea CGMB de declarare a utilitatii publice, "in zona Bd. Nicolae Titulescu-Şos. Orhideelor - Intersecţia Calea Plevnei-Calea Giuleşti-Şos. Grozăveşti, sector 1 si 6", zice nota.
Se face trimitere la art. 7 din Legea nr. 33/1994 pentru a justifica necesitatea unei legi. Deci problema a fost exact cea a monumentelor istorice de pe traseul viitorului pasaj.
Practic fara aceasta lege nu ar fi putut fi demarate lucrarile in zona garii Basarab nici astazi.

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Goldmund

S guru,
ma bucur ca ne intelegem.Sincer,sunt putin derutat:intai suntem cu totii mandri de garile si podurile lui Anghel Saligny,de tricolorul ridicat pe cei doi stalpi ai podului,apoi imi povestesti de ceea ce e in alte parti,de la  Viena,Madrid,Stramtoarea Bosfor si...pana la metroul din Sofia,terminat de japonezi(asta chiar ca nu stiam..-au si ei rame de la Bombardier?)
http://www.romanialibera.ro/actualitate ... 00352.html
Sti mai multe?

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului subway guru

@Goldmund:
De inteles, ne intelegem sigur.
Poate n-am fost destul de explicit, dar am incercat sa fac un mic 'tur de orizont' ca sa creionam cam unde ne pozitionam in Europa si vecinatati...
Si in functie de asta sa incercam sa intelegem impreuna care sunt 'oportunitatile', care sunt 'dificultatile' si cam care e 'culoarul' pe care ar trebui sa alergam...
Revenind la poduri, ceea ce am vrut sa subliniez este ca nu trebuie sa avem complexe, avem deja trei poduri dunarene splendide (fara cel de la Giurgiu-Ruse, ala e un pod 'rusesc') si Basarabul este de acelasi 'calibru' si se va adauga la 'glorioasa' galerie...
E un pod de Guiness Book, cel mai 'lat' pod hobanat 'ever'...
Nota bene: nici nemtii (perfectionistii hobanatelor) n-au asa ceva cu care sa ne intreaca!
Acum despre tricolorul nostru care flutura mandru pe unul din cei doi piloni (pe celalat sunt, asa cum e si normal, steagurile spaniol si italian), era doar o figura de stil care sa demonstreze practic ca nu e doar o cuparatura 'de import', e o lucrare ce incorporeaza aproape 100% sudoare romaneasca. 'Doreii' nostri stiu ei mai bine ca pe cota cea mai inalta a unei constructii 'romanesti' trebuie sa fluture tricolorul sau daca nu, macar sa pui un brad verde, ca asa spune traditia din strabuni...
Divagatie: acum cativa ani eram cu treburi la Tel Aviv si pe cea mai inalta constructie abia terminata din oras flutura tot asa tricolorul nostru, parca cu un cm mai sus decat steagul israelian...era pus tot de 'Doreii' care lucrau acolo.
Si doar inca doua-trei cuvinte.
Metroul din Sofia e doar 'finantat' de japonezi, tot asa cum ar putea fi si la noi linia spre Otopeni.
Iar in ceea ce priveste trenurile Bombardier, numai noi avem asa ceva in est, restul fostilor 'socialisti' au ramas fie cu vechile rame rusesti, fie cu niste rame 'imbunatatite' de Alstom (vezi Varsovia) fie cu altele 'imbunatatite' de Siemens (vezi Praga), si nu i-am auzit nici pe unii nici pe ceilalti sa fie foarte multumiti de rezultat.
Cat despre bulgari, cred ca am mai spus pe aici pe undeva ca sunt de-a dreptul 'gelosi' pe trenurile noastre suedezo-romanesti.
Cred ca am 'elaborat' destul off-topic fata de cele trei randuri ale mesajului tau. Dar orice alta cerere de 'clarificare' din partea oricui poate fi binevenita...
In ceea ce priveste 'suspandata', hai sa asteptam sa vedem ceva mai concret din partea primariei...
Astia de acum se gandesc cum au sa 'taxeze' ceva ce nu stim inca daca va exista si cum va arata...

 


Go to page:  1  ... 72 73 74 75 76 77 78  ... 143
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2518 forum members have written 443589 posts in 5592 topics and 529 subforums.

 

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use