Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

 

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2)

1718 posts, 383342 views
 
Go to page:  1  ... 30 31 32 33 34 35 36  ... 123
 
 

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) George

Vizitati odata Londra si mai vorbim despre gari in centrul oraselor - vreo 4 sau 5 super centrale, superbe si foarte folosite.
Pe bune...ca sa nu mai zic de Hauptbahnhof din Berlin (noua gara centrala).
Si Parisul are niste gari nu tocmai periferice...
Ce parere aveti de 2 ore jumatate cu Eurostar-ul din centrul Londrei pana in centrul Parisului? (de la doi amici "occidentalizati" citire...).
Ma urc in tren langa Westminster Abbey si cobor la Montparnasse. Asta da civilizatie. Nu merg cu duba pana la marginea orasului, unde mi-a lasat primaru' doua peroane jegoase, cu maidanezi.

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Grigore

jailor wrote:
"Putea să fie mutată toată gara la Basarab, se câştiga foarte mult teren din zona Gării de Nord. Şi se putea face în schimb un pasaj subteran pe distanţă scurtă. ”, a declarat Gheorghe Pătraşcu pentru B365.ro .


Ghreoghe Patrascu este un imbecil!

jailor wrote:
@Dominatrix...daca face un tur prin capitalele europene sa se uite si dupa pasaje supraterane de 2 kilometri printre cladiri?!
Cat despre gari in mijlocul oraselor...Musee dÓrsay a fost gara si din cauza ca era prost amplasata s-a facut muzeu gara fiind desfiintata.


Pai iti recomand chiar sa faci un tur prin marile orase europene si sa vezi ca gara centrala este in centru. Iar acolo unde nu e, se face! Cele mai recente exemple: Berlin Hauptbahnhof, construita cu 2mld EUR IN CENTRU si Wien Hauptbahnhof in constructie IN CENTRU, cu termen de punere in functie in 2014!

Cat despre Musee d'Orsay ai spus o tampenie. Franta si-a dezvoltat sistemul feroviar prin concesiuni radiale pe teritoriul tarii, cu centrul in Paris. Pe fiecare felie de Franta exista o companie concesionare si fiecare avea o gara terminala in Paris. La momentul la care s-a trecut la nationalizarea concesiunilor si comasarea lor in SNCF-ul de azi, garile erau excedentare. Asa ca Orsay a fost inchisa pentru ca unele trebuiau inchise. Ca distanta de centru  - Ile de la Cite - Musee d'Orsay este la exact aceiasi distanta cu Gare Montparnasse, Gare d'Asuterlitz si Gare de Lyon, toate trei active. La ora actuala sunt 6 gari terminus mari in Paris, TOATE CENTRALE! Nu mai vorbiti tampenii daca nu sunteti documentati.

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Dominatrix

Grigore wrote:
Ghreoghe Patrascu este un imbecil!
Mare adevar ai spus! Nu stiu de ce pentru acesti asa-zisi specialisti e atat de greu de inteles ca daca gara principala e in centru (sau aproape de centru), aproape de punctele de interes, transportul auto individual este defavorizat, cu toate beneficiile care decurg de aici. Iar intrucat in centru e de presupus ca transboradarile cu transportul local sunt mai facile, creste mobilitatea de deplasare si scade aglomeratia in centru, atat pentru ca locuiesc mai putini oameni acolo, cat si pentru ca multi renunta la folosirea masinii personale pentru ca are acces rapid cu transportul public in centru. Iar daca transportul feroviar suburban  e bun, atunci si poporul va fi incurajat sa se mute in suburbii, descongestionand astfel centrul orasului, ceea ce in Bucuresti ar fi binevenit.  Dar la noi aceste lucruri "la mintea cocosului" sunt foarte greu de inteles, chiar de "specialisti"... :roll:

 


Re: Presa despre Pasajul Basarab shoppy

Cum poate omul ala sa se contrazica singur, ca nu au ce cauta pasajele are dreptate, speram insa sa isi demosntreze singur ca altfel nu se poate, adica nu se poate nici subteran nici mutata gara, dar el pica in aberatia cu mutatul garii dar nu se opreste aici, dupa ce muta gara propune un nou suprateran "mai mic", neobservand ca se cotnrazice de 2 ori ca doar nu mai are peste ce sa faca suprateranul despre care a zis mai devreme ca nu are ce cauta in oras.

andrei11 wrote:
No comment. Eu sunt pentru constructia de pasaje supraterane in continuare. Astept cu interes cand se va bloca / sufoca totul in Piata Victoriei / Unirii / Universitatii.

Asa e, si cand o sa avem benzi din bloc pana-n bloc si surpaterane la fiecare intersectie si o sa fie blocate si alea, atunci o sa demolam blocurile ca sa dublam numarul benzilor, ca e logic ca nu sunt destule benzi. Nici nu o sa fie greu, ca nu o sa vrea nimeni sa iasa din scara sub suprateran sau sa-i treaca autobuzul pe la geam, deci blocurile alea o sa arate cam cum arata ce se demoleaza acum pe Berzei - Uranus.

Cat timp o sa avem Colaboratori care propun autostrada prin mijlocul orasului forumul asta o sa fie perceput cum am mai zis, un loc unde toata ziua toata lumea se cearta cu toata lumea, fara vreo directie generala sau concluzie finala, deci poze frumoase pe zgomot de fond.

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) shoppy

Vezi ca ai uitat sa notezi Gare de Nord pe harta.
Si daca nu se vede are e problema? Crezi ca cine merge cu trenul il intereseaza daca gara se vede din cartierul vecin ca Turnul Eifel?

Si imbecilul ala de Petrascu nici nu vede ca ar trebuii demolate Podul Grand si blocurile de pe Grivita ca sa mute Gara de Nord cu cele 14 linii langa Basarab, daca-l intrebi pun pariu ca nici nu stie cate linii are Gara de Nord.

 


Un comentariu general andrei11

Exact, ce crezi ca blocurile / formele de deplasare / soselele / sistemul de canalizare / cablurile / hobanatele etc, etc, sunt facute spre vejnicie ? Te inseli, colega. Daca ar fi fost asa am fi avut o dezvoltare "liniara" a oraselor gen anul 1700 - de exemplu, desi puteam spune si anul 1300.Chiar si anul 0 - lumea era destul de dezvoltata si atunci. Si acum 2000 de ani se construia / demola, ca si acum. Fiecare generatie ( noua ) cade in acelasi pacat, si anume se crede "ultima generatie" cea mai desteapta si cea mai tare.
Petrolul se va termina in curand, daca vrem sa ne deplasam in continuare va trebui sa inventam alte mijloace de transport.  Iti aduc la cunostinta ca aceeasi problema - a transportului - s-a pus de mii de ani incoace, de fiecare data, si fiecare generatie "noua" a crezut ca detine cheia absoluta a rezolvarii problemelor.
Blocurile de locuinte pe care le vezi acum ( epoca Ceausescu si inainte ) sunt garantate a fi exploatate 100 de ani.
Mai nou, crezi ca "sticla" care ne inconjoara va mai fi prezenta in anii 2150 ?
Am mai spus pe acest forum de curand, hai sa fim atenti si la alte puncte de vedere decat al nostru.
Avand in vedere ca si dezvoltarea societatii de cand ne cunoastem noi ca oameni a avut o evolutie constant accelerata, iti garantez eu ca la inceputul sec XXII nu vei mai gasi roata de Mercedes / BMW / Dacia prin lume. Evident, daca va mai exista  civilizatie in sec XXII.

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) andrei11

Stai ca nu inteleg, tu esti contra Pasajului Basarab sau contra constructiilor mai inalte de 40 metri ? Fi mai clar. Iar Podul Basarab e mai inalt de 40 metri - standard impus de tine in mod subiectiv nu din megalomie ci din considerente tehnice. Nici 10 cm nu a fost inaltat peste inaltimea rezultata din calcul de rezistenta.
O constructie megalomana este Palatul Parlamentului de ce nu te iei de ea, numai din considerentul ca daca exista acum nu mai ai ce face, e un rau cu care trebuie sa ne obisnuim ?

 


Re: Presa despre Pasajul Basarab danielstan

Petrolul IEFTIN se va termina curand (petrol aflat in zacaminte clasice usor de exploatat si rentabil economic de la 20$ per baril in sus).
Petrolul SCUMP se va termina mai tarziu si a intrat in exploatare in ultimii ani (petrol din nisipuri - Canada are rezerve mari, la fel Venezuela) - este rentabil de la 50$ per baril in sus.
Mai avem petrolul din platoul continental al marilor - SCUMP si el, dar inca neexplorat in toate zonele globului.

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Grigore

jailor wrote:
Deci cred ca vorbesti din filme, eu am locuit in Paris. Uite putin si spune-mi tu ce intelegi prin gara in centru, sper ca nu intelegi gara in oras.
Cat despre distanta dintre Ile de la cite si Orsay vs Austerliz ai dreptate in ce zici tu ca e aceeasi doar ca spre Orsay mergi spre centru in timp ce spre Austerliz mergi spre periferie. Totusi Orsay e peste Sena de Luvru, austerliz e peste SEna de Gare de Lyon...Celelate gari de Nord si Est sunt in regiuni destul de rau famate, iar Montparnasse e semi ingropata intre cladirile din jur,  practic e greu de vazut gara din afara ei.


Yeap, vorbesc din filmul in care am lucrat un an jumate la Paris. Stiu ca multi turisti si privitori la filme habar n-au unde este centrul Parisului. Te luminez eu: este Notre Dame. De la Notre Dame, spre orice directie / gara mergi te duci spre "periferie". Doar ca periferia este foarte departe.
Distantele pana la gari sunt asa:
0. Orsay (inchisa) - 1.7 km
1. Austerlitz - 1.7 km
2. Lyon - 1.8 km
3. Montparnasse - 2.5 km
4. Est - 2.7 km
5. Nord - 2.9 km
6. St. Lazare - 3 km

Zone rau famate?! Serios, tu ai habar despre ce vorbesti?

 


Re: Presa despre Pasajul Basarab shoppy

Trecand peste discutia cu petrolul nu inteleg nimic din mesajul ala, ce vrei sa zici?, ca facem sosele da nu o sa mai fie masini?, ca facem suprateranul si-l daramam peste 30 de ani?, ca ce bine ca trebuie daramate blocurile ca avem loc unde sa facem sosele?, ca lasa sa fie rau acum ca o sa fie mai bine peste 150 de ani?

Sau e doar mesaj de dragul de a da replica la orice, daca am ajuns la orgoliu degaba mai discutam, e asa ca tine, trebuie sa ai supraterane si autostrada de la tine de acasa pana unde vrei tu sa ajungi cu masina, de pe Mircea Voda undeva pe Splai dincolo de Unirii, nu conteaza ca moare orasul in jurul ei, gandesti lafel ca bizonul cu camionul, care sta in coloana si saliveaza cu ochii la linia de tramvai, gandindu-se in modul lui retard ca "daca aici mai era o banda atunci ma duceam io si ii depaseam pe toti si eram primu si ajungeam imediat si drept parcare blocam prima banda ca nu conteaza ca era o banda in plus".

Nu-i nevoie sa raspunzi cu alt mesaj agramat doar de dragul de a da replica, ti-ai castigat locul in lista de ignore.

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) shoppy

Pai nu conteaza masina, ca daca pun aia sens unic pe un bulevard te trezesti ca saraca gara a fugit 1km mai incolo, si ce ai pus tu acolo e gara de Est, aflata la vreo 500m de aia de Nord, mai studiaza un pic problema ca pui concluzia (gresita e altfel) inaintea rationamentului.

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) andrei11

jailor wrote:
Ca sa vezi totusi cat de in centru e o gara e bine sa vezi distanta dintre ea si marginea orasului, nu dintre ea si centru.Asta o sa iti arate cati oameni sunt afectati de locatia garii respective.

Gresesti de 2 ori :
1) Distanta se calculeaza din centru si nu de la periferie. Asta e poanta secolului ( XXI ). Daca s-ar lua de la periferie ar trebui incontinuu sa se modifice ( sa se micsoreze ) distantele intre 2 localitati, iar kilometri in localitate nu "s-ar mai pune".
2) De ce sa fie afectati ( deci in mod negativ inteleg ) oamenii de o gara ?. Asteptam explicatii.

 


Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 2) Grigore

Vezi, asta-i problema ta: ai fost la Paris cu Google. Si nici nu te pricepi la planificare urbana. Daca ai fi batut la pas toate aceste zone si daca chiar ai fi vazut Parisul, atunci ai fi inteles ca aberezi.

Intai ca sa te deplasezi in Paris cu masina inseamna ori ca esti parizian si ai ceva de dus cu masina in ziua aia, ori ca esti la alegere nabab, grandoman sau dus cu pluta. Rezidentii parizieni, inclusiv posesorii de una sau mai multe masini, se deplaseaza prin Paris cu transportul public, pentru ca este rapid, ieftin si nu trebuie sa-l parchezi. Exact asa cum ti-a spus si tie domnul Google, traseele pentru autoturisme personale sunt intortocheate, iar cand ajungi la destinatie ai 125% sanse sa nu gasesti locuri de parcare. Iar daca le gasesti sunt la cateva sute de mteri de locul unde ai tu treaba si ori sunt parcari de rezidenta (nu-i bine sa risti), ori sunt extrem de scumpe, fie ca sunt pe strada, fie ca sunt in parcari sub sau supraterane. In schimb autobuzele si taxiurile au tot felul de scurtaturi pe benzi dedicate si strazi unde doar ele au acces. Asta ca sa nu mai vorbim de metrou si RER.

In plus, ca tot vorbeam de gari, este de presupus ca un strain, de exemplu un navetist din Bruxelles, care ajunge cu Thalys in Gare de Nord, este putin probabil sa aiba masina parcata la Gara si deci sa-l intereseze parerea domnului Google. Pentru ca l-ar costa parcarea in Paris mai mult decat abonamentul la Thalys.

Acum sa ne intoarcem la zonele rau famate:
1. Gare d'Austerlitz - Amplasata peste drum de superba Gradina Botanica a Parisului, loc de promenada si atractie turistica a orasului
2. Gare de Lyon - Amplasata peste Senna de Gare d'Austerlitz, se invecineaza cu Sala Polivalenta Bercy si Ministerul de Finante
3. Gare Montparnasse - Amplasata la baza Turnului Montparnasse, in plin centru de afaceri. Gara in sine este un centru de afaceri.
4. Gare d'Est - Amplasata intr-o piata superba, la doi pasi de Biserica Saint Laurent, este principala poarta feroviara pentru trenurile care sosesc din Germania, Elvetia, Italia, Austria (Romania)
5. Gare de Nord - Amplasata la 500m de Gare d'Est, poarta de acces in Paris pentru Eurostar si Thalys, plus pentru toate liniile suburbane din suburbiile nordice, inclusiv cele care vin din la principalul aeroport Charles de Gaulle.
6. St. Lazare - Amplasata intr-o zona mixta rezidential / afaceri, langa Bulevardul Haussmann si la doi pasi de Opera.

In privinta planificarii urbane, importanta nu este vecinatea cu periferia, ci raportul intre distanta de centru si diametrul zonei metropolitane. Zona metropolitana pariziana are 30km diametru. Fa tu calculele pentru cele 6 gari.

 


Re: Presa despre Pasajul Basarab andrei11

Nu ataca persoane, ataca idei.

 :shock: :!:

 


Go to page:  1  ... 30 31 32 33 34 35 36  ... 123
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2518 forum members have written 443561 posts in 5592 topics and 529 subforums.

 

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use