Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiMonumente, clădiri deosebite și repere din București

 

Topic: Catedrala Mântuirii Neamului

550 posts, 179615 views
 
Go to page:  1  ... 18 19 20 21 22 23 24  ... 40
 
 

📖 Pagination options
Re: Catedrala Mantuirii Neamului subway guru

Draga colega #telvanni,
Noi astia, demni urmasi ai lui acad Anghel Saligny, arh-ing Ion Mincu, ing Elie Radu si ai 'magisterului intemeietor de breasla' Apollodorus cred ca avem o mare problema 'de comunicare' cu baietii astia, alde Cristian Miulescu, Ionuţ Gulinescu, Ion Ion, Gabriel Năstase si multi altii ca ei de pe santierul asta, 'nefericiti' urmasi semi-analfabeti ai 'Mesterului Manole', mesteri mici, nici macar calfe de zidari...
In primul rand, nu au bunul simtz sa-si cumpere o camera foto ca sa 'demonstreze' ce spun...penibil...ca ce fac ei acolo nu sunt lucrari 'la secret', sunt lucrari publice si finantate si din bani publici...
Sau considera ca lucrarile de constructii sunt 'dogma teologica' si se merge pe principiul 'crede si nu cerceta'???...ceea ce ar demonstra ca sunt de-a dreptul 'cretini'...
In alta ordine de idei, lucrarea asta are oare 'Aviz de Mediu'???
Sau la Agentia de mediu au mintzit cu nerusinare si acum baga plumb cu nemiluita, doar ca sa nenoroceasca tot cartierul, numai pt ca sunt incompetenti si nu stiu sa toarne un radier din betoane impermeabile???
Care e ratiunea si justificarea tampeniei asteia cu 'plumbul'???
Si ce masuri de protectia muncii au luat pt lucratorii ce manevreaza plumbul??? Taman ioc si 'mucles'...doar ca se lauda cu ce idiotzenii fac ei acolo...
Iar noi ne alegem cu un nou 'Neferal' in buricul targului!!!...poluare 'gratis' pe 2000 de ani de acum incolo...
Starea asta de lucruri e absolut 'anormala' si ar merita ca macar un ONG sa se seziseze si sa le opreasca lucrarile 'diavolesti', pana la reintrarea in normalitate...
Na, ca iar m-am enervat...

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului telvanni

Drept sa spun, nici mie nu mi-a mirosit a bine cu plumbul asta dar am zis sa mai cercetez inainte sa spun vreo prostie. Am aruncat un comentariu sperand ca cineva care se pricepe va spune ceva (si a functionat :D ). Apropos de toxicitatea plumbului, imi amintesc ce emotii am avut cand am inghitit o alica de plumb dintr-un iepure de camp, m-am dus ca disperatul la medic dar m-a linistit zicandu-mi ca o sa ia calea canalizarii pana-mi va face rau.

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului subway guru

Poluarea cu plumb duce la...'saturnism'...f.f.f nasol si periculos... :evil:

 


  • sss
  • Posted:
  •  

Re: Catedrala Mantuirii Neamului sss

In cazul pochilor, mi-e sa nu duca la satanism  :lol:  :twisted:

Acum, fara gluma, este ilegal si extrem de periculos sa folosesti plumb in contact cu apa freatica!

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului subway guru

@telvanni:
Or fi ei 'secretosi' nevoie mare, dar noi suntem 'mai istetzi' ca ei... :mrgreen:
Uite aici cele 17 etape de constructie pana se ajunge la cota zero, si incep sa iasa lucrarile din pamant:
http://www.visualdrive.net/vd/portfolio ... d_720p.flv

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului subway guru

http://www.catedralaneamului.ro/articol ... amului-172
Continuă izolarea cu plumb la Catedrala Mântuirii Neamului
26.11.2011
Ritmul lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului continuă să fie unul alert, mai ales datorită condiţiilor meteo favorabile din ultima vreme. Muncitorii lucrează zi şi noapte pentru finalizarea lucrărilor de aplicare a foliilor din plumb, care vor asigura izolarea subsolului viitoarei construcţii de apa din pânza freatică. Pentru realizarea lucrărilor, echipa de construcţii utilizează unele dintre cele mai noi tehnologii, ceea ce oferă şantierului caracter de unicitate.
În acest moment, datorită condiţiilor meteorologice favorabile am impulsionat ritmul folosind mai multe echipe de execuţie pentru aplicarea foliilor de plumb în plan orizontal şi în plan înclinat, în acelaşi timp asigurând şi sudurile respective pentru a executa o carcasă perfectă, astfel încât apa să nu poată pătrunde şi să ia contact cu betonul strat de egalizare. De asemenea, şantierul a fost pregătit pentru un program prelungit pe timp de noapte, fiind amplasate foarte multe reflectoare, oamenii sunt pregătiţi şi încercăm să folosim acest timp la maximum. Preconizăm că în cel mult două săptămâni, după turnarea betonului de protecţie de 20 cm, începe montarea de armături care deja au fost aprovizionate în şantier. Ne declarăm mulţumiţi de ritmul în care s-a lucrat până acum şi chiar comisia din Germania care a vizitat şantierul, fiind şi producătorul de tablă de plumb şi specialistul în plumb, a rămas uimită de stadiul lucrărilor', a declarat inginerul Ion Ion pentru TRINITAS TV.
După cum informează „Ziarul Lumina”, cei care doresc să sprijine lucrările la viitorul simbol al ortodoxiei româneşti, o pot face prin orice parohie sau mănăstire din cuprinsul Patriarhiei Române, cât şi prin trimiterea unui SMS în valoare de 2 EUR la numărul 857, valabil în reţelele de telefonie mobilă Vodafone, Cosmote şi Orange, până pe 31 decembrie 2011 sau prin depunere numerar sau virament bancar în următoarele conturi: Cont BCR (LEI): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109 Sucursala sector 4, Bucureşti; Cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111 Sucursala sector 4, Bucureşti; Cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110 Sucursala sector 4, Bucureşti.

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului telvanni

"Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana!"
Se pare ca preafericitii nostrii si-au insusit foarte bine vorbele lui Dinica. Nu s-au mai riscat sa-i citeze pe 'ilustrii' ingineri care foloseau DECAT in locul lui DOAR, atunci cand la sfarsitul povestii stiau ca urmeaza sa intinda mana. De data aceasta, dpdv gramatical textul  este corect.
Ati cheltuit toti banii cu plumbul si nu v-au mai ramas pentru restul?  :lol:

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului subway guru

Noi o tinem pe a noastra, ei o tin pe a lor...
http://www.catedralaneamului.ro/articol ... noapte-173
Echipele de la catedrală lucrează zi şi noapte
28.11.2011
Şantierul Catedralei Mântuirii Neamului este un adevărat furnicar. Echipe de muncitori, coordonate de ingineri, lucrează la aplicarea foliei de plumb, cea mai sigură hidroizolaţie pentru o construcţie aşa de amplă. Deja, pe şantier au început să fie aduse armăturile şi materiale care vor fi folosite la construirea fundaţiei sau a radierului, informează „Ziarul Lumina”.
Vremea a fost destul de bună, astfel încât lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului să continue într-un ritm alert. Nici înserarea timpurie nu mai este o problemă pentru echipele de muncitori, deoarece pe şantier au fost montate reflectoare de mare putere, astfel că noaptea este luminată ca ziua. Cele patru macarele turn, de mare tonaj, aşază cu precizie milimetrică foliile de plumb care sunt fixate şi sudate cu flacără oxiacetilenică. Această sudură se face prin topirea primei feţe a foii de plumb. Plăcile de plumb sunt fixate la suprafaţă cu soluţie bituminoasă peste care se pune un strat de nisip necesar pentru asigurarea unei aderenţe corespunzătoare atunci când se va construi armătura şi se va turna betonul fundaţiei. Aplicarea foliei de plumb este o etapă foarte importantă, astfel că aproape toată echipa de ingineri este pe şantier, coordonând şi supraveghind lucrările, mai ales că până acum nu s-a mai realizat la o scară aşa de mare aplicarea acestui tip de hidroizolaţie. Părintele Nicolae Crîngaşu (foto), membru în echipa managerială care se ocupă cu construirea Catedralei Mântuirii Neamului, ne-a explicat că solul din spatele Casei Poporului, deşi are o elevaţie faţă de restul Bucureştiului, este străbătut la o adâncime mică de pânza freatică.
S-a lucrat foarte mult la găsirea soluţiei pentru că furnizorii de folii hidroizolante şi de materiale nu puteau să garanteze nici un material mai mult de 60 de ani. Noi am avut în vedere specificul solului şi ne-am interesat de comportamentul clădirilor din zonă la cotele negative la care am avea noi nevoie de o bună hidroizolaţie, nu pentru 60 de ani, ci pentru sute de ani, mai ales că pânza freatică este aici o ameninţare destul de serioasă, deoarece se află pe diverse straturi la mai multe adâncimi. Am optat pentru soluţia actuală, hidroizolaţie din tablă de plumb, pentru că ea garantează pentru mai mulţi ani protecţia. Toate referatele de specialitate demonstrează că plumbul asigură cea mai bună protecţie în faţa presiunii apelor subterane', ne-a spus părintele Nicolae Crîngaşu.
Cei care doresc să sprijine lucrările la viitorul simbol al Ortodoxiei româneşti o pot face prin orice parohie sau mănăstire din cuprinsul Patriarhiei Române, cât şi prin trimiterea unui SMS în valoare de 2 EUR la numărul 857, valabil în reţelele de telefonie mobilă Vodafone, Cosmote şi Orange, până pe 31 decembrie 2011 sau prin depunere numerar sau virament bancar în următoarele conturi: Cont BCR (LEI): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109 Sucursala sector 4, Bucureşti; Cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111 Sucursala sector 4, Bucureşti; Cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110 Sucursala sector 4, Bucureşti.

P.S.
Consideratiile privind apele subterane sunt pura 'gargara teologica' si n-au nicio legatura cu realitatea din teren... :cry:

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului Mokele

E cam greu sa crezi ca este apa in spatele Casei Poporului dar in fata in Piata Constitutiei care la o cota mult mai joasa nu mai este.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Catedrala Mantuirii Neamului Mircea G

Mokele wrote:
E cam greu sa crezi ca este apa in spatele Casei Poporului dar in fata in Piata Constitutiei care la o cota mult mai joasa nu mai este.
Apa nu inseamna numai aceea care o vedem cum curge , poate fi si UMIDITATEA din sol . Umiditatea din sol poate fi naturala sau artificiala , datorita NOUA.
Sistemul de fundatie ales , mai precis de hidroizolatie , se numeste " cuva etansa "  si realizarea lui inseamna siguranta si protectie totala , vesnica ,   si , foarte important , fara necesitatea unei intretineri . Este cea mai buna .

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului subway guru

Mircea G wrote:
Mokele wrote:
E cam greu sa crezi ca este apa in spatele Casei Poporului dar in fata in Piata Constitutiei care la o cota mult mai joasa nu mai este.
Apa nu inseamna numai aceea care o vedem cum curge , poate fi si UMIDITATEA din sol . Umiditatea din sol poate fi naturala sau artificiala , datorita NOUA.
Sistemul de fundatie ales , mai precis de hidroizolatie , se numeste " cuva etansa "  si realizarea lui inseamna siguranta si protectie totala , vesnica ,   si , foarte important , fara necesitatea unei intretineri . Este cea mai buna .

Dragii mei,
N-aveti dreptate nici unul nici celalalt...
E vorba de nivelul apei freatice, care e 'dinamic'...si nu de 'umiditate'...
Am facut o schitza la repezeala ca sa vedeti cam cum arata in zona...
Eu nu am zis ca nu e etansa (desi e discutabil), ci am zis ca e 'poluanta' si ca sunt alte metode la fel de bune, dar 'ecologice'...
E o 'solutie proasta'...
De la terasa, la lunca...
apasubterana.jpg (12.51 KB; downloaded 2948 times)

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Catedrala Mantuirii Neamului Mircea G

Mircea G wrote:
.......Apa nu inseamna numai aceea care o vedem cum curge , poate fi si UMIDITATEA din sol . Umiditatea din sol poate fi naturala sau artificiala , ......

Credeam ca am fost destul de explicit . Nu am exclus din exprimare apa din pinza freatica . Mai mult , stiu ca pinza freatica in zona este la 7-8m adincime , mai scazuta in ultimii ani , din cauza secetei cu 1-3m .
Ideea era ca o fundatie de adincime si la o cladire de asemenea importanta trebuie protejata atit de apa din pinza freatica cit si apa din eventuale infiltratii din proasta exploatare a instalatiilor din spatiul inconjurator constructiei .
Solutia de fundatie cu hidroizolatia si stratul izolator de plumb , intre pereti de beton , este singura de durata si fara exploatare ...repet .
Daca metroul beneficia de o asa izolatie , sau Palatul parlamentului , mai existau probleme cu apa ???
Bani multi " bagati " la fundatie , cheltuieli zero la exploatare . Rentabil .
Ar mai fi un amanunt de ordin economic . Daca la constructie totul este reparabil , posibil de a fi intretinut si modificat , fundatia este singura la care interventiile sint aproape imposibile . Ori o faci bine , ori totul este compromis .

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului subway guru

Ai fost suficient de explicit si te-am inteles destul de exact...
Hai sa le luam un pic mai detaliat, ca sa putem vorbi 'aceeasi' limba...
Mai intai apa subterana:
Amplasamentul constructiei e 'pe buza' terasei iar in vale e lunca Dambovitei.
Apa subterana are un gradient de scurgere generala paralel cu Dambovita si in secundar dinspre terasa spre zonele joase de lunca.
Nivelul general al apei, pe terasa, (sa zicem, la Sebastian) e la cca -7m, la marginea ei (in dreptul Catedralei) cam la -11m,-12m iar jos in vale la -2m.
Data fiind adancimea excavatiei si grosimile elementelor de beton armat, rezulta ca presiunea 'permanenta' a apei freatice e o 'problema minora'...
Daca pana aici e totul clar, spune-mi, ca sa putem trece mai departe...cu 'analiza inginereasca' a problematicii...
P.S.
Variatia 'sezoniera' a nivelului apei subterane, e in general mai mica de un metru...plus/minus...

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Catedrala Mantuirii Neamului Mircea G

subway guru wrote:
....Variatia 'sezoniera' a nivelului apei subterane, e in general mai mica de un metru...plus/minus...

Da , dar ne aflam dupa citiva ani de seceta si nivelul apei freatice in zona a scazut mult sub variatiile stiute .

 


Go to page:  1  ... 18 19 20 21 22 23 24  ... 40
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Monumente, clădiri deosebite și repere din București  • 
Choose destination

Since our 2506 forum members have written 441611 posts in 5570 topics and 529 subforums.

 

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use